Každý poriadny kuchár a milovník jedla, potrebuje veľkú a kvalitnú kuchynskú linku. Ako taká linka vyzerá? Čo jej nesmie chýbať a kde ju zohnať? Pokúsime sa vám odpovedať na všetky otázky, ktoré vás v súvislosti s kuchynskou linkou, napádajú.
Povrch linky
Linka s drevotriesky, je najlacnejšou a aj najnevhodnejšou voľbou. Áno, je pravda, že ju máme takmer všetci, pokiaľ si chcete varenie naozaj užiť, mali by ste siahnuť po inom materiály. Vhodný je akýkoľvek kameň alebo dlažba. Riešením je aj nerezová oceľ, no v tomto prípade musíte počítať s náročnejším umývaním. Nerez sa totiž musí pravidelne leštiť.
Výška linky
Linka by mala byť vysoká minimálne osemdesiat a maximálne deväťdesiat centimetrov. Konkrétna výška závisí hlavne od toho, koľko meriate vy. Pri práci sa vám musí dobre krájať a stáť. Klasická linka má výšku, spomínaných osemdesiat centimetrov. Ak by vám takéto vyhotovenie nevyhovovalo, budete musieť riešiť linku na mieru.
Veľkosť linky
Ako veľká bude vaša linka, je samozrejme len na vás. Čím väčšia, tým lepšie. Aj menšia linka však môže poslúžiť veľmi dobre. Hlavné je, aby ste na nej nemali poukladané zbytočnosti. To však platí aj v prípade väčších kuchynských liniek. Veľa priestoru vás môže zvádzať k tomu, že na nich naukladáte somarinky od výmyslu sveta.
Čisto na nej i okolo nej
Čistá kuchyňa, je dobrá kuchyňa. Ak chcete mať s upratovaním kuchynskej linky čo najmenej starostí, mala by byť vyrobená z vhodného materiálu, ktorý sa umýva jednoducho. Najlepší je spomínaný kameň. Nerez je na umývanie náročnejší a na klasickej linke z drevotriesky vám budú ostávať šmuhy a farebné odtlačky z pohárov či jedla. Aby ste si nešpinili stenu za linkou, použite sklenené zástenu, ktorá navyše vyzerá veľmi dobre. Môžete si ju aj pekne osvetliť a vaša kuchyňa bude priam dokonalá.